Урок за темою "Права людини"

На виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 31 серпня 2016 року № 627-р «Про затвердження плану заходів з проведення у 2016 році Всеукраїнського тижня права» в Онлайн-школі «Альтернатива» проведено онлайн-урок за темою «Права людини» з нагоди проголошення Загальної декларації прав людини.

Урок проведено кандидатом історичних наук, вчителем Онлайн-школи «Альтернатива» Труш Світланою Миколаївною.

Загальна декларація прав людини

Довідково. Загальна Декларація Прав Людини – декларація, прийнята Генеральною Асамблеєю ООН 10 грудня 1948 року в Паризькому палаці Шайо. Декларація стала результатом безпосереднього досвіду Другої світової війни і представляє глобальне вираження прав, на які усі люди мають невід'ємне право.

Декларація складається з 30 статей, які у подальшому лягли в основу міжнародних договорів, регіональних документів з прав людини, національних конституцій та інших законів. Міжнародний законопроект з прав людини складається з Всесвітньої декларації прав людини, Міжнародного пакту про економічні, соціальні і культурні права і Міжнародного пакту про громадянські і політичні права та двох факультативних протоколів до неї. У 1966 році Генеральна Асамблея прийняла два докладних договори, які завершують Міжнародний законопроект про права людини. У 1976 році, після того як договори були ратифіковані достатнім числом окремих націй, законопроект набув статусу міжнародного права.