Популярні запитання

Вступ до Онлайн-школи

Як вступити до Онлайн-школи?
  • Про вступ на базову та повну загальну середню освіту з видачею документа про освіту державного зразка читайте тут.

  • Про вступ на додаткову освіту докладно написано тут.

Коли можна вступити до Онлайн-школи?

Зарахування в Онлайн-школу «Альтернатива» триває цілорічно. Якщо ви хочете навчатися екстерном, то краще проконсультуйтеся про терміни зарахування з нашим менеджером.

У якому класі можна вступити до Онлайн-школи?

Вступити до Онлайн-школи «Альтернатива» можуть учні 1-11 класів.

Які категорії учнів можуть навчатися в Онлайн-школі?

В Онлайн-школі можуть навчатися всі бажаючі.

Чи можуть вступити в Онлайн-школу «Альтернатива» учні, які проживають закордоном?

Так, вступити до нашої школи можуть всі бажаючі.

Чи можна вчитися в Онлайн-школі, не переводячись зі своєї школи?

Якщо ви хочете отримати додаткову освіту в нашій школі, то переводитися до нас зі своєї школи не потрібно. Як почати вчитися додатково читайте тут.

Якщо ж ви хочете отримати у нас повну загальну середню освіту з видачею документів державного зразка, то ви переводитесь зі своєї школи і вступаєте до Онлайн-школи «Альтернатива». Як вступити до нас читайте за цим посиланням.

Чи можна в Онлайн-школі навчатися екстерном?

Так, для обговорення деталей такої форми навчання рекомендуємо зв'язатися з нашим менеджером.

Навчання в Онлайн-школі

Як проходить навчання в Онлайн-школі?

Онлайн-школа «Альтернатива» пропонує повноцінну освіту у вас вдома. Ви можете дивитися онлайн-уроки, читати короткі конспекти, вивчати додаткові матеріали, проходити тренувальні тести, здавати перевірочні роботи, які складаються з тестової та письмової частини (тестова перевіряється автоматично, а письмову перевіряє вчитель) і отримувати за них оцінки.

Крім того, якщо у вас виникають питання по кожному з предметів, то ви можете задати їх своїм вчителям. Для цього на сайті передбачені текстові чати.

Докладніше про те, як вчитися у нас на сайті читайте тут.

Чи проводять вчителі Онлайн-школи справжні уроки?

У нашій школі уроки проводяться заздалегідь за відомим розкладом. Практично з усіх предметів уроки проводяться не менш ніж 1 раз на тиждень.

Усі уроки доступні у запису і після часу їх виходу, і дивитися їх можна будь-яку кількість разів.

Скільки разів треба буде приїжджати в школу?

Усе навчання в Онлайн-школі проходить дистанційно. Приїжджати в м. Харків буде необхідно лише для здачі ДПА у кінці 4 та 9 класів. Також очно проводиться написання ЗНО в пунктах оцінювання того регіону України, у якому ви проживаєте. Тобто якщо ви вчитеся, наприклад, у 7 класі, то вам за весь навчальний рік нікуди не треба буде їздити.

Читати детальніше.

Чи видає Онлайн-школа «Альтернатива» свідоцтво про освіту?

Так, учням, які переводяться до нас для отримання повної загальної середньої освіти, Онлайн-школа «Альтернатива» видає документи про освіту державного зразка: свідоцтво про базову загальну середню освіту і додаток до нього при закінченні 9 класу та свідоцтво про повну загальну середню освіту і додаток до нього при закінченні 11(12) класу.

Також при закінченні кожного класу видається табель або свідоцтво досягнень.

Як батьки можуть контролювати процес навчання?
  • Для того, щоб батьки були завжди в курсі успішності наших учнів, на сайті Онлайн-школи передбачений журнал оцінок і табель. Використовуючи логін і пароль доступу до особистого кабінету вашої дитини, ви можете в будь-який час побачити нові оцінки, розклад уроків та ін.

  • Щоб батькам було зручніше стежити за всіма оновленнями у процесі навчання, ми приготували інструмент розсилок на пошту. Ви можете вказати свій особистий e-mail в меню налаштувань розсилок та отримувати електронні листи про появу нової оцінки, новин на сайті, нагадування про необхідність оплати за навчання і т. і.

  • Крім того, ми контролюємо успішність і регулярність виконання перевірочних робіт нашими учнями. Якщо ми звернемо увагу, що виникають проблеми з розумінням якого-небудь предмета або зі здачею домашніх завдань, ми обов'язково з вами зв'яжемося.

Де можна знайти підручники, за якими проходить навчання?

До кожного уроку наші вчителі пропонують підручники та параграфи, які рекомендовано вивчити.

Крім того, ви можете ознайомитися з переліком підручників, які рекомендують наші вчителі для навчання в кожному класі. Вся література належить до рекомендованої літератури МОН України.

Які предмети вивчаються в Онлайн-школі?

1 клас: математика, англійська мова, навчання грамоти, мистецтво, фізична культура, я досліджую світ, дизайн і технології.

2 клас: математика, українська мова, англійська мова, літературне читання, інформатика, мистецтво, фізична культура, я досліджую світ, дизайн і технології.

3 клас: математика, українська мова, англійська мова, літературне читання, інформатика, мистецтво, фізична культура, я досліджую світ.

4 клас: математика, українська мова, англійська мова, літературне читання, інформатика, мистецтво, фізична культура, я досліджую світ.

5 клас: математика, вступ до історії України та громадянської освіти, українська мова, українська література, англійська мова, зарубіжна література, пізнаємо природу, інформатика, "здоров'є, безпека та добробут", технології, мистецтво, фізична культура.

6 клас: математика, пізнаємо природу, географія, українська мова, українська література, англійська мова, зарубіжна література, інформатика, "історія України. Всесвітня історія", "здоров'є, безпека та добробут", технології, мистецтво, фізична культура.

7 клас: фізика, біологія, географія, хімія, історія України, українська мова, українська література, англійська мова, зарубіжна література, інформатика, всесвітня історія, алгебра, геометрія.

8 клас: фізика, біологія, географія, хімія, історія України, українська мова, українська література, англійська мова, зарубіжна література, інформатика, всесвітня історія, алгебра, геометрія.

9 клас: фізика, біологія, географія, хімія, історія України, українська мова, українська література, англійська мова, зарубіжна література, інформатика, всесвітня історія, алгебра, геометрія, правознавство, мистецтво.

10 клас: фізика, біологія, географія, хімія, історія України, українська мова, українська література, англійська мова, зарубіжна література, інформатика, всесвітня історія, алгебра, геометрія, мистецтво, громадянська освіта.

11 клас: фізика, біологія, хімія, історія України, українська мова, українська література, англійська мова, зарубіжна література, інформатика, всесвітня історія, алгебра, геометрія, мистецтво.

Який розклад уроків в Онлайн-школі?

Після реєстрації на сайті та оплати навчання у своєму особистому кабінеті, ви зможете побачити розклад уроків, у якому вказані дні та час проведення відеоуроків. З основних предметів шкільної програми передбачено не менше 1 відеоуроку на тиждень.

Як проходить фізкультура в Онлайн-школі?

Уроки фізкультури в середніх та старших класах при дистанційному навчанні не передбачені. У початкових класах фізкультура здається проєктним методом. З 2022/2023 навчального року в нашій школі фізкультура почала з'явилятися й в деяких середніх класах.

Як в Онлайн-школі виставляються оцінки?

Учні Онлайн-школи «Альтернатива», які перебувають на навчанні з одержанням документів про освіту державного зразка, зобов'язані виконувати всі перевірочні роботи. Учні, які займаються у нас додатково, можуть здавати перевірочні роботи за бажанням. Детальніше про виконання домашніх завдань ви можете прочитати тут.

У кожній темі з будь-якого предмету є кілька домашніх завдань, за кожне з них виставляється оцінка. Наприкінці кожної теми проводиться контрольна (тематична) робота. За результатами ДЗ і КР виставляється тематична оцінка.

За тематичними оцінками виставляється семестрова оцінка.

За семестровими оцінками виставляється річна оцінка.

Як в Онлайн-школі учень може спілкуватися з учителем?

Для того щоб ставити запитання вчителям, у нас передбачені текстові чати в матеріалі кожного уроку і в розділі «Повідомлення». Чат між кожним учнем і вчителем індивідуальний.

У будь-який зручний час ви можете написати питання вчителю з будь-якого предмету і вчитель відповість вам протягом 24 годин, але зазвичай це відбувається значно швидше в межах робочого часу вчителя.

Крім того, приблизно раз на місяць проводяться онлайн-консультації по каждому предмету, протягом яких учні можуть запитувати вчителя, а він відповідатиме у прямому відеоефірі.

В Онлайн-школі ведеться викладання українською та російською мовами?

Так, сайт і всі текстові навчальні матеріали на ньому доступні у двох мовних версіях. Щодо відеоуроків, то вони проводяться тільки українською мовою. При цьому ми зараховуємо учнів тільки у класи з українською мовою навчання.

Які іноземні мови викладаються в Онлайн-школі «Альтернатива»?

В Онлайн-школі «Альтернатива» вивчається англійська мова.

Чи бачить вчитель учня або учні один одного в процесі навчання?

В ході проведення відеоуроків всі учні бачать вчителя, а вчитель не бачить учнів, і учні не бачать один одного. Учні можуть ставити питання вчителю та спілкуватися з ним в текстовому чаті.

Оплата навчання

Як оплатити навчання?

Ви можете оплатити навчання двома способами:

  • Онлайн прямо з нашого сайту за допомогою сервісу електронних платежів https://platon.ua (цей спосіб оплати доступний для усіх видів освіти);

  • Роздрукувати наші реквізити і сплатити у відділенні будь-якого банку (цей спосіб оплати доступен тільки при навчанні на основній освіті, тобто із зарахуванням до нашої школи);

Для деяких груп учнів у нас передбачені знижки. Детальніше про це читайте тут.

Скільки коштує навчання в Онлайн-школі?
  • Якщо ви переводитесь до Онлайн-школи «Альтернатива» для здобуття повної загальної середньої освіти з видачею документів державного зразка, то вартість навчання складає 1600 грн/міс.

  • Якщо ви отримуєте додаткову освіту, то вартість навчання складає 800 грн/міс (всі предмети) або 400 грн/міс (будь-які три предмети на вибір).

Для деяких груп учнів у нас передбачені знижки. Докладніше про це тут.

ЗНО та ДПА

Як здавати ЗНО, якщо я навчаюся в Онлайн-школі «Альтернатива»?

Процедура реєстрації на участь у ЗНО та його здачі однакова для учнів всіх шкіл України. Написання ЗНО проводиться очно у пунктах оцінювання того регіону України, у якому ви проживаєте. Докладніше про це тут.

Як здавати ДПА, якщо я навчаюся в Онлайн-школі «Альтернатива»?

Для складання ДПА необхідно буде приїхати в кінці 4 і 9 класу в Харків і написати іспити очно. Детальніше читайте за цим посиланням.

Чи можна в Онлайн-школі підготуватися до ЗНО та ДПА?

В Онлайн-школі передбачені безкоштовні курси з підготовки до ЗНО в 11 класі та ДПА в 4 та 9 класах для учнів, які зараховані в нашу школу. Учні, які не зараховані в «Альтернативу», можуть придбати доступ до цих курсів. Зі списком предметів підготовки та іншими подробицями можна ознайомитися на головній сторінці нашого сайту.

Інші питання

Як зареєструватися на сайті?

Розпочати реєстрацію ви можете, якщо натиснете на головній сторінці нашого сайту на кнопку "Реєстрація".

Про процедуру реєстрації докладно читайте тут.

Що таке Онлайн-школа «Альтернатива»?

Онлайн-школа «Альтернатива» – це повноцінна школа у вас вдома.

Ми об'єднали в собі переваги традиційної очної школи та онлайн-освіти і докладаємо усі зусилля, щоб позбавитися від їхніх недоліків.

Вступайте в Онлайн-школу «Альтернатива», і ми станемо вашої альтернативою консервативному світу освіти і покажемо, як можна ефективно і цікаво вчитися.

Детальніше про нас в цій статті.

Що таке онлайн-навчання (дистанційне навчання)?

З сучасним розвитком технологій такі слова як дистанційне, віддалене, індивідуальне, заочне та домашнє навчання стали синонімами і здебільшого означають отримання знань із використанням онлайн-технологій.

Про те, для кого це корисно і які особливості онлайн-освіти, читайте тут.

В які дні та коли працює Онлайн-школа?

Ви можете задавати свої запитання цілодобово на сайті або відправляти їх за адресою shkola.alt@gmail.com, вони будуть опрацьовані в наш робочий час. Також ви можете зателефонувати нам з 09:00 до 17:00 з понеділка по п'ятницю за телефонами: (068) 057-29-02; (073) 023-82-29.

Відеоуроки проходять на сайті за розкладом, який ви можете побачити у своєму особистому кабінеті після зарахування в нашу школу і оплати навчання.

Де я можу задати питання?

Питання з приводу роботи сайту ви можете задати в техпідтримку.

Питання до нашого менеджера можна задати у формі зворотного зв'язку або замовити зворотній дзвінок тут. Також ви можете зателефонувати за телефонами: (073) 023-82-29; (068) 057-29-02 або написати на електронну адресу shkola.alt@gmail.com.

Питання вчителям ви можете задати в текстових чатах розділу «Повідомлення» або прямо зі сторінки онлайн-уроку.

Чи є у учнів класні керівники?

У нас є співробітники, які виконують звичну для класного керівника функцію, тобто слідкують за успішністю учнів та готують інформацію для інформування батьків, якщо в цьому є необхідність.

Як можна зв'язатися з адміністрацією Онлайн-школи?

Щоб поспілкуватися з адміністрацією школи, ви можете просто зв'язатися з нами будь-яким зручним способом і попросити передати інформацію керівнику. Протягом найближчого часу після цього представник адміністрації з вами зв'яжеться.

Усі наші контакти ви можете знайти тут.

Коли в Онлайн-школі канікули?

Взагалі в Онлайн-школі «Альтернатива» своєрідні канікули весь час, оскільки вам не потрібно ходити в школу, а навчаєтесь ви вдома. Але, як і у всіх школах, у нас є повноцінні канікули, коли ми не проводимо навчальний процес і учні відпочивають від навчання. Стежити за графіком канікул у цьому році ви можете на сайті МОН України.

Чи може учень Онлайн-школи отримати золоту або срібну медаль, похвальний лист?

Так, може, як і в будь-якій іншій школі, за умови високих досягнень у навчанні.

Яке обладнання необхідно мати для навчання на сайті?

Ніякого особливого обладнання не потрібно. Необхідний комп'ютер (ноутбук), а також фотоапарат, сканер або смартфон для виконання фотографій письмових домашніх робіт. Ну і, безумовно, доступ до інтернету для роботи на нашому сайті. Щодо інтернет-браузера, то ми радимо використовувати Google Chrome або Opera, бо сайт оптимізовано відповідно до цих браузерів.

Поставте запитання Ваше звернення буде опрацьовано протягом 24 годин
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.