Методична робота

Структура методичної роботи

приватного ліцею «Онлайн-школа «Альтернатива» Харківської області

__________________________________________________________________________________________________________________________________

Законодавчі та нормативно-правові документи щодо організації методичної роботи

Витяг із Закону України "Про освіту"

Стаття 60. Робочий час педагогічних і науково-педагогічних працівників

1. Робочий час педагогічного працівника включає час виконання ним навчальної, виховної, методичної, організаційної роботи та іншої педагогічної діяльності, передбаченої трудовим договором.

Стаття 75. Наукове і методичне забезпечення освіти

1. Наукове і методичне забезпечення освіти здійснюють центральний орган виконавчої влади у сфері освіти і науки, Національна академія наук України, національні галузеві академії наук України, органи із забезпечення якості освіти, центральні органи виконавчої влади, яким підпорядковані заклади освіти, академічні, галузеві науково-дослідні інститути, заклади освіти, інші науково-методичні та методичні установи у взаємодії з відповідними підприємствами, творчими спілками, асоціаціями, товариствами, громадськими об’єднаннями, у тому числі фаховими організаціями (професійними асоціаціями), об’єднаннями роботодавців, незалежними установами оцінювання та забезпечення якості освіти.

Витяг із Закону України "Про повну загальну середню освіту"

Стаття 24. Робочий час та оплата праці педагогічних працівників

1. Робочий час педагогічного працівника включає час, необхідний для виконання ним навчальної, виховної, методичної, організаційної роботи та іншої педагогічної діяльності, передбаченої трудовим договором та/або посадовою інструкцією.

Частина третя статті 24

3. Педагогічна діяльність вчителя включає:

3) інші види педагогічної (навчальної, виховної, методичної, організаційної) діяльності, передбачені цим Законом та іншими актами законодавства, трудовим договором та/або посадовою інструкцією.

Частина третя статті 40

3. Педагогічна рада:

приймає рішення щодо вдосконалення і методичного забезпечення освітнього процесу;

Частина третя статті 52

3. Наукове і методичне забезпечення системи загальної середньої освіти здійснюється відповідно до статті 75 Закону України "Про освіту" з урахуванням особливостей, визначених цим Законом.

З метою забезпечення професійного розвитку педагогічних працівників, здійснення їх науково-методичної підтримки у системі загальної середньої освіти функціонують центри професійного розвитку педагогічних працівників.

Частина друга статті 54

2. Центральний орган виконавчої влади у сфері освіти і науки:

затверджує типові та примірні переліки обов’язкового навчального та іншого обладнання закладів освіти, навчально-методичних та навчально-наочних посібників, підручників, зокрема, для осіб з особливими освітніми потребами;

організовує науково-методичне та інформаційне забезпечення системи повної загальної середньої освіти.

Закон України "Про інноваційну діяльність"

Постанова Кабінету Міністрів України від 23.12.2015 № 1109 "Про затвердження переліку кваліфікаційних категорій і педагогічних звань педагогічних працівників".

Наказ Міністерства освіти і науки України від 06.10.2010 №930 "Про затвердження Типового положення про атестацію педагогічних працівників", зареєстрований в Міністерстві юстиції України 14 грудня 2010 р. за №1255/18550.

Наказ Міністерства освіти і науки України від 07.11.2000 №522 "Про затвердження Положення про порядок здійснення інноваційної освітньої діяльності", зареєстрований в Міністерстві юстиції України 26 грудня 2000 р. за № 946/5167.

__________________________________________________________________________________________________________________________________

ЗВІТ
ПРО МЕТОДИЧНУ РОБОТУ

приватного ліцею «Онлайн-школа «Альтернатива» Харківської області

Протягом 2016-2021 років, під час роботи над методичною темою «Ефективність впровадження моделі дистанційної форми навчання в навчально-виховний процес», учні та вчителі Онлайн-школи «Альтернатива» брали участь у низці науково-методичних заходів. Серед основних:

1. Міжнародний дистанційний конкурс «Олімпіс».

Щорічно учні 1-11 класів Онлайн-школи «Альтернатива» беруть участь у конкурсах «Олімпіс» (за рік проводиться дві сесії – осіння та весняна) на сайті www.olimpis.сom.ua. Учні можуть брати участь у всіх 5 конкурсах:

- українська мова і література;

- англійська мова;

- математика;

- інформатика;

- біологія, природознавство.

Результати участі за роками:

За результатми проведення освітнього конкурсу "Олімпіс 2019 - Осіння сесія" учень Онлайн-школи "Альтернатива" Волков Дем'ян став переможцем в номінації "Найкращий результат" та отримав головний приз конкурсу - електросамокат Xiaomi Mi Electric Scooter V365.

2. Шкільна дистанційна олімпіада «Всеосвіта»

Щорічно учні Онлайн-школи "Альтернатива" беруть участь у Шкільній дистанційній олімпіаді «Всеосвіта», батьки учнів та вчителі відзначені Подяками.

Результати участі за роками:

3. Перший семінар щодо використання програмного продукту «Учбово-методичне забезпечення дисциплін шкільної програми» для здійснення дистанційного навчання учнів, побудованого у системі управління навчанням «Moodle».

Директор Департаменту освіти Харківської міської ради Ольга Деменко та заслужений діяч науки і техніки, член-кореспондент НАПН України, ректор Харківського національного економічного університету імені Семена Кузнеця Володимир Пономаренко провели урочисте вручення сертифікатів 100 учителям загальноосвітніх навчальних закладів м. Харкова за участь в апробації та проходженні навчання з використання програмного продукту «Учбово-методичне забезпечення дисциплін шкільної програми» для здійснення дистанційного навчання учнів, побудованого у системі управління навчанням «Moodle». 

Серед нагороджених 6 вчителів Онлайн-школи «Альтернатива».

4. Онлайн-урок за темою «Права людини» з нагоди проголошення Загальної декларації прав людини.

На виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 31 серпня 2016 року № 627-р «Про затвердження плану заходів з проведення у 2016 році Всеукраїнського тижня права» кандидатом історичних наук, вчителем Онлайн-школи «Альтернатива» Труш Світланою Миколаївною проведено онлайн-урок за темою «Права людини» з нагоди проголошення Загальної декларації прав людини.

Урок можна переглянути за посиланням https://youtu.be/ORr_vCNlC18

5. Всесвітній захід «Година коду».

Вчителем інформатики Онлайн-школи «Альтернатива» Чорною Оленою Сергіївною проведено онлайн-урок з інформатики в рамках всесвітнього заходу «Година коду».

Довідково. Година коду – це глобальна ініціатива щодо популяризації програмування серед школярів усього світу, метою якої є показати учням, що інформатика може бути веселою та цікавою. 100 мільйонів учнів з 180 країн світу уже встигли взяти участь у цьому заході, який відбувається щороку впродовж тижня. Ця кампанія стала всесвітнім заходом визнання інформатики, починаючи з 1-годинних вправ з кодування, а далі поширюючись на інші події у спільноті. Ця масова кампанія підтримується більш, як 400 партнерами та 200000 вчителями з усього світу.

Метою Години коду не є навчити всіх бути експертами у програмуванні за одну годину. Одна година достатня лиш для того, щоб переконатись, що інформатика є цікавою та творчою, доступною для будь-якого віку, для всіх учнів, незалежно від попередніх знань.

Урок можна переглянути за посиланням https://youtu.be/oL-p1briIN0

6. Отримання сертифікату від Global TESOL College (Канада).

Учитель початкових класів Онлайн-школи "Альтернатива", Хрипливець Кароліна Олександрівна, отримала міжнародний сертифікат для вчителів англійської мови, що підтверджує рівень володіння методикою викладання англійської мови на рівні Advanced.

Сертифікат виданий Global TESOL College (Канада).

7. Участь у Всеукраїнському конкурсі «Учитель року – 2019»

06.02.2019 у приміщенні Харківської гімназії №12 Харківської міської ради Харківської області відбулось урочисте нагородження учасників, лауреатів та переможців І районного туру Всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2019». Гостей свята привітав заступник голови адміністрації Основ’янського району Харківської міської ради Корнєва Ірина Миколаївна.

Учителя географії Онлайн-школи «Альтернатива» Бондар Альону Олександрівну нагороджено Грамотою начальника управління освіти адміністрації Основ’янського району Харківської міської ради за перемогу у номінації «Успішний молодий учитель географії» та відзначено як найкращого вчителя, що використовує інформаційно-комунікаційні технології у навчальному процесі.

8. Майстер-класі на тему «Моделювання сучасного уроку української мови».

Учитель Онлайн-школи "Альтернатива" Скидан Ярослав узяв участь у майстер-класі на тему «Моделювання сучасного уроку української мови», який проводив Олександр Авраменко - український педагог, теле- та радіоведучий, доцент Київського університету імені Бориса Грінченка, автор понад п'ятдесяти підручників та посібників з української мови й літератури.

9. IX Всеукраїнський конкурс на кращий веб-сайт закладу освіти.

IX Всеукраїнський конкурс на кращий веб-сайт закладу освіти проводить Інтернет Асоціація України за підтримки Міністерства освіти і науки України. Онлайн-школою «Альтернатива» подано заявку на участь у зазначеному конкурсі.

Відповідно до Положення про проведення конкурсу розгляд заявок членами журі здійснюється до 15 березня 2019 р.

Оголошення результатів конкурсу з визначенням переможців і проведення церемонії нагородження переможців відбудеться у останній тиждень березня 2019 р.

Детальніше про конкурс за посиланням.

10. Конкурс на кращий дистанційний курс.

У 2018/2019 навчальному році Онлайн-школою «Альтернатива» вперше подано заявку на участь у конкурсі на кращий дистанційний курс. На розгляд журі подається 3 курси від 2 вчителів Онлайн-школи «Альтернатива»:

Поставте запитання Ваше звернення буде опрацьовано протягом 24 годин
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.