Звіт Онлайн-школи «Альтернатива» за 2019-2020 навчальний рік

Онлайн-школа «Альтернатива» приділяє велику увагу розвитку і завжди займається вдосконаленням всіх напрямків своєї діяльності. Наповнення і якість навчальних матеріалів, зручність і сервіси сайту, інформування батьків і учнів, підготовка до іспитів, позакласна робота і багато іншого - ми намагаємося приділити увагу всьому, щоб ви могли отримати повноцінну сучасну освіту.
Завершився 2019-2020 навчальний рік і ми вже традиційно хочемо розповісти вам про основні нововведення і досягнення нашої школи за цей період:
01
Збільшення обсягів зйомок у студійній якості
У минулому навчальному році ми збільшили кількість відеоуроків, які відзняті в студії. Зараз таких предметів до 4 штук у більшості класів, а в першому класі уроки усіх предметів відзняті в студійній якості. Наступного року ми плануємо активно продовжувати студійні зйомки, щоб зробити бібліотеку наших уроків більш цікавою, сучасною і якісною.
02
Вдосконалений розділ щоденника
В оновленому щоденнику тепер відображаються оцінки, значки невиконаних ДЗ і статистика щодо виконання завдань за тиждень і т.п.
03
Оновлений розділ журналу
Журнал зазнав значних змін, оскільки в ньому об'єдналося два старих розділи. Тепер в ньому вся детальна інформація про успішність: поточні і тематичні оцінки, значки невиконаних завдань, статистика успішності, відділення уроків до і після дати зарахування до школи, вдосконалена система перегляду результатів перевірочних робіт тощо.
04
Перероблена система автоматичних розсилок
Система розсилок різної інформації про навчання значно вдосконалена: підвищено стабільність відправки е-мейлів, перероблено дизайн листів, додано регулярні розсилки про успішність і виконання домашніх завдань, і покращено наповнення інформації в інших технічних розсилках.
05
Модернізовані тести
Механізм тестів значно перероблений і усунені деякі уразливості. Тепер у тестових ДЗ кожного учня генерується індивідуальна послідовність варіантів відповідей у завданнях і після завершення тесту вона вже не змінюється. Додані деякі приємні дрібниці: система запам'ятовує, який варіант проходження тесту ви вибирали минулого разу (списком або по одному питанню), при спробі повторного відкривання пройденого тесту відразу ж відображається його результат і т.д.
06
Покращене завантаження файлів творчих домашніх завдань
Система завантаження файлів в творчих домашніх завданнях отримала ряд доробок: механізм відправки файлів значно спрощено, можна завантажувати і відправляти кілька файлів одночасно (до 5 за раз), додані прогрес-бари завантажень, збільшено кількість підтримуваних форматів, усі картинки після завантаження мають мініатюри і відкриваються при перегляді відразу в браузері, прибрані обмеження на обсяг файлів картинок, додана функція перетягування файлів в браузер (drag-and-drop), реалізована можливість завантаження відеофайлів (до 500 Мб) та ін.
07
Розробка мобільних версій деяких сторінок сайту
Цього року ми встигли зробити мобільні версії двох нових сторінок: щоденник і календар. Наступного навчального року планується подальше збільшення кількості мобільних версій сторінок сайту.
08
Вдосконалений розділ повідомлень
Ми попрацювали над зручністю чатів на нашому сайті і реалізували такі покращення: онлайн оновлення лічильника повідомлень на верхньому меню і звукові повідомлення при отриманні нового повідомлення, модернізована система завантаження файлів в чат (як в домашніх завданнях), мініатюри зображень тепер можна переглядати прямо в чаті, всі надіслані посилання стають активними, в повідомленнях можна ставити абзаци, скріншоти можна скидати в чат за системою «ctrl + c, ctrl + v» та ін.
09
Оновлено розділ курсів
Ми спростили систему перемикання на розділ додаткових курсів і адаптували розклад курсів під форму нового журналу. Тепер в курсах можна переглянути результати пройдених раніше тестів і отримати доступ до всіх перевірочних робіт з одного розділу «Розклад».
10
На сайті встановлено SSL сертифікат
Тепер вся інформація, що відправляється на сайт, передається по захищеному протоколу.
11
В 11 класі додано тренувальні тести
До уроків 11 класу розроблені тренувальні тести, щоб учні мали можливість перевірити себе після вивчення кожного уроку, незважаючи на те, що в 11 класі оцінюються тільки контрольні роботи.
12
Оновлено курси безкоштовної підготовки до ДПА
Усі уроки курсів підготовки до ДПА повністю перезняті в студії і випущені своєчасно, не зважаючи на скасування проведення іспитів минулого навчального року. Порівняно з попереднім курсом збільшено кількість уроків і значна увага приділена як повторенню всього необхідного для ДПА навчального матеріалу, так і уроків, в яких розбираються типові екзаменаційні білети.
13
Чотири предмети безкоштовної підготовки до ЗНО
Минулого навчального року ми підготували черговий курс підготовки до ЗНО - з географії. Тобто на сьогодні вже готові чотири такі курси: з української мови та літератури, з історії України, з англійської мови і з географії. Наступного навчального року ми плануємо ще розширити цей список, щоб наші 11-класники мали можливість повноцінно підготуватися до ЗНО з різних основних предметів.
14
Результати наших учнів з олімпіад і конкурсів
Минулого навчального року учні Альтернативи активно брали участь в різних конкурсах і олімпіадах. Серед них такі конкурси, в яких наші учні посідали призові місця:
  • обласний етап Всеукраїнської олімпіади з інформатики;
  • районний етап Всеукраїнської олімпіади з математики, фізики, німецької мови, інформатики та з інформаційних технологій;
  • Міжнародний освітній конкурс «Олімпіс»;
  • XXVIII Міжнародний фестиваль-конкурс мистецтв «Джерело надій»;
  • Міжнародний турнір з військово-спортивного багатоборства;
  • міжнародні змагання з бальних танців WDC AL Open World Championships 2019;
  • чемпіонат України зі Східних танців;
  • Університетський конкурс творчих робіт з німецької мови «Deutsch Kreativ»;
  • IV Всеукраїнська інтернет-олімпіада «На урок»;
  • Всеукраїнський конкурс «Захисники України»;
  • Всеукраїнський чемпіонат з інформаційних технологій «Екософт 2020»;
  • конкурс з молодіжного підприємництва Diamond Challenge for High School Entrepreneurs
Ми пишаємося успіхами наших молодих дарувань і бажаємо їм подальших творчих успіхів і перемог.
15
Результати конкурсів для вчителів
Вчителі Онлайн-школи «Альтернатива» стали призерами міського етапу конкурсу на кращий дистанційний курс у номінації «Історія» і районного туру Всеукраїнського конкурсу «Учитель року-2020» в номінаціях «Історія» і «Зарубіжна література». Ми дуже раді успіхам наших вчителів і бажаємо їм і далі розвиватися в професійному плані і досягати нових творчих вершин.
Як завжди ми будемо працювати над подальшим розвитком школи і будемо намагатися, щоб вам було з нами ще комфортніше і цікавіше. Ознайомитися з планами Альтернативи на наступний навчальний рік ви можете тут